fh tıbbi kısaltma için ürünler (4)

Basınçlı Kapların Muayenesi - A Tipi Muayene Kuruluşu

Basınçlı Kapların Muayenesi - A Tipi Muayene Kuruluşu

Konuyla ilgili yönetmelikte Basınçlı Kap ve Tesisatlar ve muayenelerinden şöyle bahsedilir; “Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir.” hükmüne yer vermiştir.
Test Laboratuvarı - Akredite Test Laboratuvarları

Test Laboratuvarı - Akredite Test Laboratuvarları

Birçoğu her yıl gerçekleştirilmesi gereken test ve muayene kuruluşları tarafından gerçekleştirilen test hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu kuruluşlarda çalışan mühendisler, yüksek teknikerler, teknikerler veya kısaca herbiri kendi alanlarında deneyim ve eğitim kazanmış uzman kişiler, denetim ve gözetim çalışmalarından, ölçüm, test, analiz ve değerlendirme çalışmalarına kadar, hatta bir kısmı kalite denetimi ve belgelendirme çalışmalarına kadar, işletmelerin üretim süreçlerine değer katmaya ve bu işletmelerin küresel piyasalarda başarılı olmalarına çalışmaktadır. Ev, otel ve işyerlerinde birçok elektrikli ve elektronik cihazlar kullanılmaktadır. motorlu veya motorsuz birçok makine ve ekipmanları kullanılmaktadır. Gerek giyim gerekse döşeme veya aksesuar amaçlı son derece geniş bir yelpazede tekstil ürünleri kullanılmaktadır. Günlük yaşamda beslenmek için çok çeşitli gıdalar tüketilmektedir.
ISO 22000 - ISO 22000:2015 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 - ISO 22000:2015 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

Kapsamlı gıda güvenliği yönetim sistemleri ile birlikte İyi İmalat Uygulamaları (GMP) unsurlarının ve Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) birleştirilmesi için gerekenleri belirler. Bu uluslararası olarak tanınmış gıda güvenliği standardı, çiftçilikten gıda hizmetine, imalata, nakliyeye ve depolamaya, perakende satış için ambalajlamaya kadar gıda tedarik zincirindeki tüm kuruluşlar tarafından kullanılmakta ve tüm dünyada yaygınlaşmaktadır. Gıda sektöründe ürün/hizmet üreten kuruluşlarda güvenli ve sağlıklı gıda üretimi için tehlike analizi, kritik kontrol noktaları ile ilgili süreçlerin yönetilmesini ve kalite yönetim sistemi oluşturulmasını tanımlayan ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi global gıda ticaretinde uygulaması gereken bir standard olarak geliştirilmiştir. ISO 22000:2005 dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenmiş yeni bir standarttır.
Kaldırma İletme Ekipmanları Muayenesi - A Tipi Muayene Kuruluşu

Kaldırma İletme Ekipmanları Muayenesi - A Tipi Muayene Kuruluşu

Kaldırma teçhizatları genel hatlarıyla anlatacak olursak, herhangi bir kaldırma makinesi, elle ya da mekanik kuvvetle tahrik edilen, yükleri kaldıran, indiren veya askıya alan aşağıdakiler ve benzeri teçhizatlardır. Bilinmesi gereken bir hususta, Konveyör gibi mekanik kaldırma devamlılığı olan cihazlar bu kapsamlara dahil edilmemiştir. Bu kapsama girmezler. İlgili yönetmelikte, Kaldırma ve İletme Ekipmanlarından şöyle bahsedilmektedir; “Standartlarda aksi belirtilmediği sürece, kaldırma ve iletme ekipmanları, beyan edilen yükün en az 1,25 katını, etkili ve güvenli bir şekilde kaldıracak ve askıda tutabilecek güçte olur ve bunların bu yüke dayanıklı ve yeterli yük frenleri bulunur.” hükmündedir. Kaldırma ve iletme ekipmanlarının muyenelerinin yılda en az 1 kez yapılması gerekmektedir. Periyodik kontrolünü yaptırdığınız kaldırma ve iletme ekipmanlarının muayenelerini yapan ekiplerin tarafsız ve güvenilir olmasına ve muayeneyi yapacak firmanın akredite edilmiş olmasına çok dikkat ediniz